COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Soarta lui Harunjen este deja decisă

Opinie: Soarta lui Harunjen este deja decisă

Insistenţa cu care procurorul general Eduard Harunjen se ţine cu orice preţ de fotoliul său dovedeşte că acesta reprezintă cea mai importantă redută a regimului Plahotniuc. De această părere este deputatul Iurie Reniţă.

„Insistenţa cu care actualul (încă!) procuror-general Eduard Harunjen se ţine cu orice preţ de fotoliu este cel mai concludent argument că el este cea mai importantă redută din schema generalizată a statului capturat de către regimul Plahotniuc. Dincolo de tentativele disperate de a-şi menţine funcţia, soarta lui Harunjen este deja decisă de ruinarea piramidei, edificată de o manieră diabolică de „geniul de la Grozesti” şi de echipa sa de „îngeraşi” care mereu l-a asistat. O mare parte din aceştia (toţi experţi universali, inclusiv la actul barbar de schilodire a sărmanilor curcani!) se erijează actualmente în eroii opoziţiei parlamentare, cu veleităţi proeuropene. Dacă în cazul lor noua condiţie este una firească şi binemeritată după dezmăţul pe care l-au făcut în toate domeniile, atunci chiar nu înţelegem pe ce şi pe cine mai mizează procurorul-şef Harunjen?”, afirmă deputatul ACUM, fost ambasador al RM în România, notează jurnal.md.

Potrivit lui Iurie Reniţă, soluţia cea mai onorabilă pentru Harunjen ar fi să plece imediat din funcţia deţinută, fără a fi, însă, absolvit de responsabilitatea pentru toate ilegalităţile comise în procuratură în perioada mandatului său.

„Dacă, cumva, sînteţi inamovibil, atunci ar exista o soluţie onorabilă: lăsăţi inamovibilitatea la Procuratură, iar dvs plecaţi chiar astăzi, împreună cu toate secerile şi ciocanele de pe exteriorul (interiorul) noului sediul al procuraturii. Spre binele dvs şi al întregii societăţi. Să nu uitaţi, bineînţeles, şi de lista suplimentară din raportul Kroll-2. Nu mai pierdeţi timpul, oricum sfîrşitul e aici şi acum. Avem şi procurori oneşti, integri, care ar accepta să activeze chiar şi fără inamovibilitate. LA REVEDERE!”, a mai spus deputatul Reniţă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load