COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Deocamdată nu există niciun temei să spunem că în Moldova este în curs de desfășurare reforma justiției

Opinie: Deocamdată nu există niciun temei să spunem că în Moldova este în curs de desfășurare reforma justiției

Deocamdată nu există niciun temei să spunem că în Republica Moldova este în curs de desfășurare reforma justiției.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei Moldovei și acum expert independent Alexandru Muravchi, transmite Noi.md.

„Deocamdată noi vedem că totul se învîrte în jurul modului de numire a unor figuri cheie. Mai mult decît atît, toate modificările propuse nu fac decît să crească dependența procurorului și a corpului judicătoresc de capriciile politice ale celor aflați la putere”, a scris el pe pagina sa de socializare.

Alexandru Muravschi a menționat că nu a văzut încă nici o propunere importantă orientată spre consolidarea sistemului intern de auto-curățare și păstrare a independenței reale a puterii judecătorești, precum și restructurarea sistemului de relații interne între diferite niveluri ierarhice din sistemul procuraturii și cel judiciar.


„Pînă în prezent, nu s-a spus niciun cuvînt despre rolul sistemului de avocați ca parte integrantă a sistemului general de justiție și despre necesitatea reformării sistemului de relații între avocatură, procuratură și sistemul judiciar. De aceea eu cred că deocamdată, toate discuțiile despre reforma justiției în Republica Moldova sînt vorbe goale, concepute, pe de o parte, să consolideze puterea celor de la guvernare, iar pe de altă parte, să atradă cît mai mulți bani de la donatori. Cu atît mai mult, că ei sînt bucuroși să fie înșelați din nou", a declarat fostul prim-ministru, fost ministru al Economiei Moldovei și în prezent expert independent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load