COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: De ce tomosul nu l-a ajutat pe Petro Poroșenko la alegeri?

Opinie: De ce tomosul nu l-a ajutat pe Petro Poroșenko la alegeri?

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, nu a obţinut sprijinul așteptat la noile alegeri ale șefului statului ucrainean, în ciuda faptului că a primit un tomos despre autocefalia noii Biserici Ortodoxe a Ucrainei, folosit pe scară largă în timpul campaniei, pentru că el a comis o crimă teribilă din perspectiva bisericii.

Această opinie îi aparţine protoiereului Bisericii Sf. Gheorghe Vitali Şinkar şi a fost exprimată de el în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune cu Elena Leviţkaia-Pahomova” de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

„Recent, vecinii noștri din Ucraina se tot porăiau cu trei surse de "venit" pentru președintele lor: credință, mova (limbă) și armată. Și iată aceste trei surse de "venit" ale lui Petro Poroșenko, se dovedesc, de fapt, a fi propria sa iluzie. Acest tomos, te-a ajutat el, fiule? Taras Bulba i-ar fi spus fiului său „Leşii nu te-au ajutat”. Era un fel de mistificare în mintea sa, în minţile experţilor precum că tomosul ar fi foarte important. Nimeni nu l-a sprijinit şi nimic nu i-a fost de ajutor – nici tomosul, nici altceva. Dar, totuși, el a exploatat acest subiect, destul de clar. Și de dragul acestei exploatări, el a acceptat să comită o crimă teribilă din punctul de vedere al bisericii. El a „spulberat” bazele seculare ale propriului popor. El a provocat o ruptură de neiertat, a consolidat-o, a atras aici un număr mare de forțe diferite”, a subliniat arhiereul Bisericii Sf. Gheorghe.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load