COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Constituția Moldovei are nevoie de o corectare serioasă

Opinie: Constituția Moldovei are nevoie de o corectare serioasă

Constituția noastră are nevoie de o ajustare serioasă, dar trebuie să facem acest lucru în baza unui larg consens public.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa socializare de expertul independent, ex-vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandru Muravschi, felicitînd cu sărbătoarea Ziua Constituției pe toți cei care au participat la crearea acesteia, pe toți cei care apreciază și respectă Constituția țării lor și cred în viitorul său luminos, transmite Noi.md.

Alexandru Muravschi a amintit că astăzi, 29 iulie 2020 se împlinesc 26 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova independente, semnată de 84 de deputați din legislatura anilor 1994-1998.


"Sunt mîndru că una dintre semnături este a mea. Atîta entuziasm romantic am experimentat în acel moment, atît de multe speranțe și așteptări aveam de la adoptarea celui mai important document pentru țară. Odată cu trecerea anilor, cu amărăciune, trebuie să constatăm că majoritatea speranțelor s-au dovedit a fi dezamăgiri amare. Nu, noi înțelegeam că calea spre construirea unui stat liber democratic este foarte dificilă, dar nu ne-am așteptat ca principalele probleme să fie create de guvernarea sa, care se află în toga democrației. Și mai amar a fost să vedem cum sanctuarul jurisdicției constituționale creat de noi - Curtea Constituțională - s-a transformat într-o adunătură de cetățeni ai altui stat, care, prin deciziile sale, au încălcat în mod repetat spiritul și litera legii supreme a Republicii Moldova. Dar viața încă nu s-a terminat", a menționat fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei.

El și-a exprimat speranța că poporul Republicii Moldova va găsi puterea de a depăși toate greutățile, inclusiv cele create de acest virus, va putea înțelege că doar înțelegerea reciprocă, răbdarea și munca comună ne vor putea aduce pe calea progresului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load