Opinie: Clădirea casei ”Tașkent” ar trebui inclusă în lista obiectelor protejate de stat (FOTO)

Opinie: Clădirea casei ”Tașkent” ar trebui inclusă în lista obiectelor protejate de stat (FOTO)

Clădirea rezidențială din sectorul Rîșcani, construită în capitala Moldovei după cutremurul din 1977 ca dar din partea Uzbekistanului, numită și în prezent în popor "Tașkent", merită să fie inclusă în lista obiectelor protejate de stat.

De această opinie este vestita jurnalistă Elena Levițkaya-Pahomova, menționînd, de asemenea, că pentru casele cu astfel de decorațiuni este necesară interzicerea izolării exterioare a pereților, deoarece din această cauză orașul își va pierde originalitate, transmite Noi.md.

Elena Levițkaya-Pahomova a postat fotografii cu casa ”Tașkent” pe o rețea socială, în albumul grupei "Patrimoniul Cultural al Moldovei". Supus reabilitării!", amintind că Uzbekistanul a construit această clădire rezidențială în capitala Moldovei, în sectorul Rîșcani, după cutremurul din 1977, deoarece cu un deceniu mai devreme, Uzbekistanul, la rîndul său a fost ajutat să fie restaurat de întreaga Uniune Sovietică.

Locuitorii Chișinăului pînă în prezent numesc această clădire "Tașkent", deoarece găzduia un magazin cu același nume, iar mai tîrziu - un centru commercial.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load