COVID-19 în MOLDOVA

Opinia separată a lui Vladimir Țurcan cu privire la hotărîrea Înaltei Curți de ieri

Opinia separată a lui Vladimir Țurcan cu privire la hotărîrea Înaltei Curți de ieri

Judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a avut o opinie separată în cazul hotărîrii Înaltei Curți din ziua de 9 iulie. Mai exact, Țurcan, a explicat că nimeni nu poate fi judecător în propria cauză.

“În calitate de judecător constituțional și parte reclamantă în procedura de contencios administrativ aflată pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, obiectul căreia este anume anularea Hotărîrilor Curții Constituționale, am înaintat o cerere de abținere de la examinarea sesizărilor. Declarația de abținere a fost respinsă de Plenul Curții Constituționale. În opinia subsemnatului, judecător constituțional Vladimir Țurcan, examinarea sesizărilor în cauză de către Curtea Constituțională, în special cu participarea mea și a judecătorului Domnica Manole, contravine unui principiu constituțional elementar”, se arată în document.

Amintim că joi, în data de 9 iulie, Curtea Constituțională a decis că hotărîrile ei sînt definitive şi nu pot fi atacate în altă instanță. Totodată, potrivit deciziei CC, votul secret prin care membrii Curții își aleg președintele nu poate fi pus la îndoială de o altă instituție juridică. Hotărîrea a fost expusă după ce judecătorul Vladimir Ţurcan a contestat la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, decizia Curții Constituționale privind destituirea sa din funcția de președinte al CC, dar și numirea Domnicăi Manole în această postură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load