COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinia: Scandalul cu Haret este o problemă a întregii comunități teatrale de la Chișinău

Opinia: Scandalul cu Haret este o problemă a întregii comunități teatrale de la Chișinău

Scandalul cu Haret nu este o problemă doar a Teatrului Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov”, ci a întregii comunități teatrale de la Chișinău.

Opinia aparține redactorului-șef al publicației Pușkinskie Vedomosti Larisa Veverița care s-a arătat nedumerită și surprinsă de faptul cum a fost posibil să se recurgă la un pas atât de barbar - demiterea directorului Teatrului, distins cu numeroase premii în Rusia, anume acum, cînd întreaga lume se îndreaptă în iad, iar jocul cu destinele umane este necinstit și inuman, cînd Teatrul se pregătește pentru un nou sezon teatral, relatează Noi.md.

Larisa Veverița a remarcat că nu a comentat anterior „reglările de conturi” în Teatrul Cehov, pentru că a implicarea în certurile și scandalurile intelectualilor este o pierdere de timp.


„Artiștii, fanii, diplomații, oamenii de cultură, jurnaliștii și oamenii de rînd în persoana „trupelor de canapea” din diverse rețele de socializare au ajuns cumva implicați în jocul viclean al cuiva. Și cum altfel:„Lumea e o scenă, iar oamenii actori”, a subliniat redactorul-șef al publicației Pușkinskie Vedomosti.

Ea a reamintit că chiar zilele trecute directorul Teatrului Dramatic Rus „A.P. Cehov” și cavalerul Medaliei Pușkin, Constantin Haret, a adus mulțumiri Ambasadorului Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov.

El s-a întâlnit personal cu artistul și acest eveniment se regăsește în informațiile Ambasadei Rusiei în țara noastră. Șeful misiunii diplomatice ruse i-a înmînat directorului Teatrului o Scrisoare de mulțumire din partea Comisiei guvernamentale pentru problemele compatrioților de peste hotare pentru contribuția sa la studiul, păstrarea și promovarea limbii și culturii ruse, precum și recunoștința Comitetului pentru relații externe de la Sankt Petersburg pentru realizările în dezvoltarea artei teatrale.

Ambasadorul Rusiei a dat o apreciere înaltă activității lui Constantin Haret și a echipei sale în promovarea cooperării ruso-moldovenești culturale și umanitare și a urat Teatrului Cehov spectacole de succes în noul sezon.

Apoi, a devenit cunoscut faptul că Teatrul Dramatic Rus Cehov de la Chișinău a fost nominalizat pentru Premiul Internațional Simpatia publicului „STEAUA TEATRALĂ-2020”!

Se spune că este un premiu rus de valoare în domeniul artei teatrale care are statutul de premiu public independent al Simpatiei publicului. De-a lungul anilor existenței sale, acesta a devenit un simbol al evaluării imparțiale și a recunoașterii publice.

„Și Haret este imediat destituit. Între timp, se apropie un nou sezon teatral. În teatre se adună trupe, sunt anunțate planuri pentru spectacole noi și vechi ... De asemenea, spectatorii așteaptă cu nerăbdare deschiderea ușilor teatrelor.

Principalul lucru: ceea ce s-a întâmplat la Cehov a arătat că teatrul nu mai este un teatru, ci o instituție publică. Teatrul nu este deloc liber, magnific și creativ. Teatrul este obligat să se supună statului. Ceea ce a și demonstrat statul moldovenesc.

Și în același timp a surprins. Cum în general a fost posibil să se recurgă la un pas atât de barbar chiar acum, când întreaga lume se îndreaptă spre iad, iar jocul cu destinele umane este necinstit și inuman”, a concluzionat Larisa Veverița.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load