X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinia cu privire la măsurile autorităților privind coronavirusul: "este mai bine să exagerăm decît să pierdem"

13 mar. 2020,, 16:15   Societate
2575 0

Autoritățile Moldovei au întreprins la timp măsurile necesare pentru a nu admite răspîndirea coronavirusului, au introdus carantină, practic, imediat după Italia, iar în situația actuală este mai bine de exagerat puțin, decît de scăpat situația de sub control.

De această părere este analistul politic Roman Mihăeș, care a participat la emisiunea "Glavnoe" de la postul de televiziune TVC 21, transmite Noi.md.
El a menționat că autoritățile Moldovei au întreprins măsurile necesare aproape la o zi după introducerea unor măsuri similare în Italia.
"Unii reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Moldova au spus în cadrul ședinței că nu trebuie să introducem deocamdată astfel de măsuri, că trebuie să așteptăm și este bine că nu i-au ascultat. Este mai bine să luăm mai multe măsuri, este mai bine să exagerăm puțin decît să scăpăm situația de sub control", a subliniat Roman Mihăeș.
Potrivit lui, trebuie să înțelegem că sîntem, în ceea ce privește coronavirusul, de fapt, o regiune a Italiei. "Imaginați-vă că la noi 15-20% din populația aptă de muncă lucrează în Italia și ei merg acolo și încoace. Are loc un schimb permanent de mărfuri, cetățenii noștri se mișcă foarte mult între cele două țări. Și vine Paștele acum. Potrivit datelor Poliției de frontieră, se așteaptă ca la Paște să vină între 100-500 mii de migranți moldoveni din toate colțurile lumii, iar majoritatea dintre ei - din regiunile nordice ale Italiei, deoarece, potrivit datelor disponibile, majoritatea lor se adună acasă de Paști. Este o sărbătoare sfîntă și nu le poți interzice să vină acasă", a spus politologul.
El a subliniat că la moment în Moldova situația cu coronavirusul este mai mult sau mai puțin stabilă. În țară au fost înregistrate doar cîteva cazuri de îmbolnăvire cu un nou tip de virus, dar cînd vor veni 100 de mii de persoane din nordul Italiei, va fi greu de gestionat situația și de ținut sub control, de monitorizat, de verificat.
"În această situație, trebuie să ne bazăm pe oameni că, dacă vor vedea probleme, vor raporta statului despre persoanele bolnave și nu vor ascunde informații despre ele. Acum știm că concetățenii noștri din Italia știu cine dintre migranții noștri este bolnav, dar tac. Nu vor să-i demaște și majoritatea bolnavilor stau în apartamentele lor", a menționat Roman Mihăeș.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?