COVID-19 în MOLDOVA

ONU: R. Moldova ocupă locul 79 în clasamentul guvernării electronice

ONU: R. Moldova ocupă locul 79 în clasamentul guvernării electronice

Moldova ocupă locul 79 în clasamentul global al ONU privind pregătirea pentru guvernarea electronică în rîndul a 193 de ţări ale lumii.

În clasamentul anterior din 2018, ea a ocupat locul 69, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, ratingul global al ONU privind dezvoltarea guvernării electronice calculează e-Government Development Index (EGDI), care este un indicator ce măsoară disponibilitatea şi capacitatea guvernului de a folosi tehnologiile informaţionale şi comunicaţiile pentru a presta servicii populaţiei. Acesta se calculează în baza a trei componente: dezvoltarea serviciilor electronice (OSI), dezvoltarea capitalului uman (HCI) şi a infrastructurii de telecomunicaţii (TII).


Cu un indicator de 0,6881 din 1 (0,659 în 2018), Moldova este inclusă în grupul ţărilor cu un indice înalt de dezvoltare a guvernării electronice. În acelaşi timp, OSI al republicii constituie 0,7529 (0,7708), HCI este de 0,7432 (0,7274), iar TII este de 0,5683 (0,4787). Autorii studiului recomandă Moldovei să menţină un nivel înalt de dezvoltare a serviciilor electronice prin investiţii - atît în capitalul uman, cît şi în dezvoltarea infrastructurii. În clasament, Moldova se află între Africa de Sud şi Andorra.

Ratingul este condus de Danemarca, Coreea de Sud şi Estonia. La coadă se află Somalia, Eritreea şi Sudanul de Sud. Rusia se află pe locul 36, Romînia - pe locul 55, Ucraina - pe 69.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load