COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONU Moldova susține Guvernul RM în lupta cu pandemia de COVID-19

ONU Moldova susține Guvernul RM în lupta cu pandemia de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și ONU vor spirjini Republica Moldova în cele patru scenarii prognozate pentru țara noastră. Adițional, ONU Moldova a inițiat dialogul cu partenerii de dezvoltare și agențiile sale pentru a canaliza resursele și expertiza către cele mai urgente necesități pentru susținerea sistemului medical.

În rezultatul lucrului de coordonare, OMS, una din agențiile ONU, a oferit 2500 kit-uri teste COVID-19 și echipament de protecție pentru lucrătorii sistemului medical. De asemenea, OMS a desfășurat peste 10 instruiri pentru specialiști, epidemiologi și șefi de spitale privind gestionare clinică a COVID-19, iar în colaborare cu PNUD Moldova a informat peste 75 de primari și lideri comunitari din toată țară. În luna martie platforma online privind COVID-19 a fost lansată în Moldova cu susținerea UNFPA Moldova care furnizează date în timp real despre cazurile cu coronavirus. Recent, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare împreună cu PNUD Moldova au procurat peste uniforme medicale de protecție. Alte echipamente medicale urmează a fi livrate în cadrul aceluiași acord. În același timp, UNICEF Moldova este în proces de procurare a echipamentelor medicale necesare și facilitare a procurării medicamentelor pentru tratarea COVID-19 și pentru controlul HIV. În timp ce UN Women s-a aliat cu UNFPA, oferind măști de protecție, dezinfectanți, dar și alte produse de primă necesitate, cum ar fi alimente de bază, detergenți, produse de igienă menstruală, scutece pentru copii pentru 250 de femei supraviețuitoare ale violenței cu susținerea Suediei.

Comunicarea privind COVID-19 joacă un rol important în oprirea răspândirii pandemiei. Agențiile ONU Moldova împreuna cu partenerii de dezvoltare susțin MSMPS în dezvoltare unei comunicării strategice, producerea materialelor de informare și diseminarea informației prin toate mijloacele disponibile/potrivite pentru a asigura dreptul la informație a fiecărui cetățean.


COVID-19 a provocat deja decesul a peste 70.000 de persoane în lumea întreagă, raportându-se peste 1 milion de cazuri de infectare. Virusul s-a extins în toate colțurile lumii, iar acum începe să se răspândească și în țările care se confruntă deja cu crize umanitare din cauza conflictelor, dezastrelor naturale și schimbărilor climatice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load