COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONU a declarat 11 octombrie - Ziua internațională a fetelor

ONU a declarat 11 octombrie - Ziua internațională a fetelor

La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia 66/170, prin care ziua de 11 octombrie a fost declarată Ziua internaţională a fetelor.

Această zi are drept scop recunoaşterea drepturilor şi problemelor cu care se confruntă fetele în întreaga lume.

Ziua internaţională a fetelor promovează drepturile acestora, subliniază inegalităţile de gen şi diversele forme de discriminare şi abuz suferite de tinerele din întreaga lume, tema din acest an desfăşurîndu-se sub deviza „GirlForce: Unscripted and unstoppable”, potrivit site-ului www.un.org.

În fiecare an, 12 milioane de fete sub 18 ani sînt căsătorite, 130 de milioane de fete din întreaga lume sînt retrase de la şcoală, în timp ce aproximativ 15 milioane adolescente cu vîrste cuprinse între 15 şi 19 ani au parte de o experienţă sexuală forţată.


Adolescentele au dreptul la siguranţă, educaţie, sănătate, nu doar în timpul anilor de formare, ci şi în etapa următoare, cea a maturizării. Dacă sînt susţinute în mod eficient în anii adolescenţei, fetele au potenţialul de a schimba lumea atît în perioada adolescenţei, cît şi în cea a maturităţii, ca viitoare mame, mentori sau lideri politici.

O astfel de "investiţie" promite un viitor mai bun, unul în care jumătatea feminină este un partener egal în rezolvarea problemelor legate de schimbările climatice, de conflicte politice, de creşterea economică, de prevenirea bolilor etc. Deşi în ultimii ani s-au făcut progrese în domeniu, acestea trebuie continuate. În ultimii ani, comunitatea globală a înregistrat progrese semnificative în îmbunătăţirea vieţii fetelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load