COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONG-urile de media lansează un apel public la adresa Guvernului Chicu

ONG-urile de media lansează un apel public la adresa Guvernului Chicu

Organizațiile neguvernamentale de media constată că în Programul de activitate al Guvernului condus de Ion Chicu nu se regăsește un capitol dedicat domeniului mass-media, care ar conține soluții pentru problemele din acest sector, notează Noi.md.

Într-o declarație publică, ONG-urile enumeră probleme precum cadrul legal imperfect, concentrarea proprietăților, poziții dominante abuzive de pe piața de publicitate, limitarea accesului la informație, lipsa facilităților fiscale pentru dezvoltarea instituțiilor media, accesul restricțional al jurnaliștilor la bazele de date, subordonarea politică a Companiei publice „Teleradio-Moldova” etc.

Potrivit organizațiilor de media, în programul noului Guvern a fost inclusă o singură prevedere cu privire la activitatea mass-media, formulată vag și inclusă în compartimentul ce ține de justiție: „revizuirea cadrului legal în vederea fortificării libertăților fundamentale ale omului, inclusiv libertatea de exprimare și neadmiterea limitării nejustificate a accesului la informație”.


În acest context, organizațiile neguvernamentalefac apel către Guvern să includă în Programul său de guvernare un capitol aparte dedicat mass-mediei prin care se va angaja să identifice soluții pentru problemele sectorului mediatic.

Solicităm Guvernului: să elaboreze și să promoveze proiecte de legi necesare dezvoltării pe termen lung a instituțiilor mass-media independente din Republica Moldova; să asigure elaborarea și consultarea largă cu întreaga societate a unei strategii și a unui plan de acțiuni pe termen mediu și lung de realizare a Concepției naționale de dezvoltare a mass-media; să ducă la bun sfîrșit inițiativa de deschidere a bazelor de date pentru jurnaliști; să asigure funcționalitatea pieței publicitare libere, se arată în demersul adresat Guvernului.

Organizațiile semnatare cer Guvernului Chicu să dea dovadă de deschidere față de mass-media și să fie receptiv la problemele acestui domeniu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load