ONG-urile bat alarma: Angajații Primăriei au inventat o etnie nouă (DOC)

ONG-urile bat alarma: Angajații Primăriei au inventat o etnie nouă (DOC)

ONG-urile bat alarma: Angajații Primăriei au inventat o etnie nouă, notează NOI.md, citînd o adresare a Mișcării de Tineret „Urmașii Lui Ștefan”.


Aceștia îi solicită primarului general interimar, Silvia Radu, să le ceară subalternilor săi să corecteze greșeala inadmisibilă făcută în compartimentul: „Primar/Orașul?Orașe/Comune” depe site-ul oficial al Primăriei, în care, pe lîngă etnia rusă, ucraineană, bulgară etc., a fost inclusă și o etnie nouă, inexistentă, și anume cea de ”român-basarabean”.


„Menționăm că am studiat mai multe surse științifice cu referire la componența etnică a lumii, în care am găsit etnia română, însă nicidecum ”român-basarabean”. Astfel, apare întrebarea – de unde a fost inspirată această greșeală jenantă pe site-ul Primăriei? Mai mult decît atît, stimată doamnă Primar General Interimar, am constatat cu regret și mare surprindere că în Chișinău, de exemplu, nu trăiește niciun moldovean. Adică etnici moldoveni în capitala Moldovei nu există”, se arată în adresarea Mișcării.


Totodată, membrii acesteia atrag atenția asupra faptului că, potrivit Recensămîntului Populației realizat în 2014, moldovenii constituie 75% din populația țării.


„În acest context, intervenim către Dumneavoastră cu rugămintea de a soluționa problemele expuse în această scrisoare”, se mai menționează în petiție.


Potrivit lui Nicolae Pascaru, președintele Federației „Voievod”, în mare parte subiectul referitor la limba și naționalitatea concetățenilor noștri este speculat în cadrul luptei politice.


„La noi moldovenii se numesc moldoveni, dar nu români-basarabeni. Acesta este un termen folosit de partidele unioniste, care încearcă să saboteze construcția statului moldovenesc. Noi credem că folosirea acestor termeni de către autorități nu reprezintă altceva decît o provocare. Organizația noastră este pentru adevărul istoric, dar nu pentru provocările politice ale unor persoane care își doresc distrugerea statului. Noi sîntem moldoveni și pe site-urile instituțiilor și autorităților publice trebuie să fim numiți ca atare”, a punctat Pascaru.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load