COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ONG: Creșterea prețului la cartofi este nejustificată

ONG: Creșterea prețului la cartofi este nejustificată

Creșterea prețului la cartofi este nejustificată și s-ar întîmpla din cauza unor înțelegeri între importatori și comercianți. O spun reprezentanții unui ONG care se ocupă de protecția consumatorilor.

Aceștia au făcut verificări după ce au primit plîngeri de la cumpărători și au cerut Consiliului Concurenței să intervină, transmite protv.md.

Prețurile au crescut în mod artificial, spune directorul unui ONG care se ocupă de protecția consumatorilor. Mai mult, Sergiu Lelic crede că pe piața noastră, de fapt, nu ar fi deficit de cartofi.


În urma verificărilor făcute, specialiștii ONG-ului au ajuns la concluzia că ar exista o înțelegere între importatori și comercianți de a majora prețul la cartofi.

Centrul pentru Protecția Consumatorilor a îndemnat Consiliul Concurenței să se autosesizeze, pentru a le cere comercianților să coboare prețul.

Reprezentanții consiliului ne-au spus că vor reveni mai tîrziu cu un răspuns.

Anterior, experții de la ANSA au declarat că, în ultimii ani, plantațiile de cartofi de la noi s-au redus cu 2 mii de hectare și acoperă doar 50 la sută din necesități. Astfel, prețul cartofilor importați a ajuns pînă la 20 de lei pentru un kilogram, iar al celor crescuți în Moldova aproximativ 22 de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load