Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Onestitatea este singura cale de a combate coronavirusul

31 mar. 2020,, 16:45   Societate
3189 0

Analizînd situația curentă privind răspîndirea coronavirusului în lume, este necesar să se țină cont de trei scenarii posibile: Pandemia unui virus periculos; Psihoza în masă organizată de mass-media; Operație psihologică potențială.

Acest lucru a fost declarat de experți medicali și militari intervievați de Swiss Propaganda Research Group (SPR).

Această organizație non-profit a analiștilor fondată în 2016 este angajată în studiul propagandei geopolitice în mass-media națională și internațională, iar acum explorează în mod activ publicațiile despre coronavirus în acest sens.

Potrivit experților Swiss Propaganda Research Group, în situația actuală este aplicată vechea regulă propagandistică sigură: cu cît mai puțin se știe cu atît mai multe speculații vor fi. Însă acest lucru le oferă cititorilor atenți posibilitatea de a determina standardele și orientarea diferitelor mass-media și autori.

Puteți, de exemplu, să întrebați:


Cine calculează doar rezultatele pozitive ale testelor și numărul de decese, fără a fi interesat de ce suferă cu adevărat și de ce mor aceste persoane?

Cine pune titluri de genul „Un antrenor de fotbal a murit la doar 21 de ani de coronavirus” și doar la sfîrșitul textului pomenește că acesta a fost bolnav de leucemie?

Cine acordă atenție așa-numitei mortalități în exces care se situează în limitele normale sau chiar sub nivelul lor în toate țările și grupele de vîrstă?

Cine este interesat de cîți pacienți suplimentari (în raport cu nivelul obișnuit) cu pneumonie se află în unitățile de terapie intensivă, care este vîrsta și profilul lor de sănătate?

Cine preferă imaginile înfricoșătoare cu viruși, costume de protecție și sicrie, mai degrabă decît fapte, date și informații inițiale?

Cine discută despre binecunoscuta problemă cu kiturile de teste pentru viruși în general și, în special, despre lipsa unei testări clinice a kitului de testare utilizat în prezent?

Cine specifică rolul problematic al OMS în cazurile anterioare și în acest caz?

Cine încearcă să atribuie aspecte politice sau geopolitice situației actuale?

Cine continuă să vorbească despre „arme biologice”, deși acest scenariu a fost de mult timp exclus de ratele și profilurile de mortalitate complet neimpresive?

Zvonurile despre arme biologice lansate de fiecare dată în ultimii patruzeci de ani servesc, în primul rînd, scopurilor geopolitice și psihologice.

Experții medicali și militari intervievați de SPR ne recomandă să ținem cont de trei scenarii posibile atunci cînd analizăm situația actuală:

Pandemia unui virus periculos

Psihoză în masă organizată de mass-media

Operație psihologică potențială

Drept exemplu de operații psihologice recente, ei menționează atacurile chimice repetate din Siria demascate în 2019 de către Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice și alți experți, însă aceste dezvăluiri au fost ignorate de mass-media.

Începînd cu 14 martie, experții Swiss Propaganda Research Group zilnic publică într-o secțiune specială „COVID-19” diverse materiale și concluzii ale experților în medicină ale cărora opinii despre izbucnirea coronavirusului diferă de versiunea oficială a mass-media populare și meme-urile distribuite pe rețelele de socializare.

Astfel, în ultimele două zile, 29 și 30 martie, Swiss Propaganda Research Group a publicat în secțiunea COVID-19 materiale care denotă faptul că, potrivit ultimelor date ale Institutului german Robert Koch, o creștere a numărului de rezultate pozitive ale testelor este proporțională cu o creștere a numărului de teste, adică ponderea lor rămîne aproximativ aceeași. Acest lucru poate indica faptul că creșterea numărului de cazuri de infectare este asociată în principal cu o creștere a numărului de teste efectuate, și nu cu epidemia continuă.

Microbiologul de la Milano, Maria Rita Gismondo, îndeamnă Guvernul italian să înceteze să raporteze numărul zilnic de „rezultate pozitive ale testelor”, deoarece aceste cifre sînt „false” și provoacă panica în rîndul populației. Numărul de rezultate pozitive depinde în mare măsură de tipul și numărul de teste efectuate și nu reflectă starea de sănătate.

Dr. John Ioannidis, profesor de medicină și epidemiologie la Stanford, a oferit un interviu detaliat de o oră despre lipsa datelor pentru evaluarea COVID-19.

Virologul argentinian Pablo Goldschmidt care locuiește în Franța consideră în continuare răspunsul politic la COVID-19 drept unul „complet exagerat” și avertizează asupra „măsurilor totalitare”.

Autorul italian Fulvio Grimaldi, născut în 1934, explică faptul că măsurile restrictive introduse în Italia sînt „mai grave decît în perioada fascismului”, Parlamentul și societatea fiind complet lipsite de drepturile lor.

În Germania, unele clinici nu mai pot accepta pacienți. Nu pentru că sînt prea multe sau prea puține paturi, ci pentru că personalul medical a fost testat pozitiv la COVID-19, deși în majoritatea cazurilor acesta manifestă cu greu simptome. Acest lucru ilustrează încă o dată în ce mod și de ce sistemele de sănătate devin paralizate.

La o casă de bătrîni cu demență din Germania au decedat 15 persoane testate pozitiv, majoritatea fără semne de coronavirus. Specialistul german relatează: „Din punct de vedere medical, există dovezi că unele dintre aceste persoane ar putea muri în urma unor măsuri de carantină. Persoanele cu demență sînt foarte stresate atunci cînd se fac schimbări radicale în viața lor de zi cu zi: izolarea, lipsa unui contact fizic, personalul cu echipament de protecție".

Potrivit unui farmacolog elvețian, Spitalul Inselspital de la Berna a forțat angajații să iasă în concediu, a oprit terapia și a amînat operațiile din cauza fricii de COVID-19.

Profesorul Gerard Krause, șef al Departamentului de Epidemiologie din cadrul Centrului Helmholtz pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase avertizează la un post de televiziune publică germană ZDF că măsurile antivirus „ar putea duce la un număr mai mare de decese decît însuși virusul”.

Diferite mass-media au raportat că peste 40 de medici din Italia au murit deja „în timpul epidemiei COVID-19”. Cu toate acestea, o privire asupra listei relevante arată că majoritatea medicilor decedați sînt medici din toate domeniile care s-au pensionat demult , inclusiv psihiatri și pediatri în vîrstă de 90 de ani. Cei mai mulți dintre ei probabil au murit din cauze naturale.

Un sondaj extins în Islanda confirmă faptul că 50 la sută din toate persoanele testate pozitiv nu au simptome. De asemenea, conform datelor islandeze, rata mortalității de COVID-19 este calculată în promile, adică la nivelul gripei sau mai inferior. Dintre două decese cu rezultat pozitiv al testului, unul a fost „un turist cu simptome neobișnuite”.

Jurnalistul Peter Hitchens de la publicația britanică Daily Mail scrie: „Există dovezi convingătoare că această panică mare este o prostie. Cu toate acestea, libertatea noastră este încălcată, iar economia subminată. Hitchens menționează că, în unele părți ale Regatului Unit, dronele poliției urmăresc și raportează plimbările „neobligatorii” în natură. În unele cazuri, dronele îndeamnă populația prin difuzor să meargă acasă „pentru a-și salva viața”. (Notă: nici măcar George Orwell nu s-a gîndit la așa ceva)

Serviciul secret italian avertizează asupra tulburărilor publice și răscoalelor. Supermarketurile au fost deja jefuite, iar farmaciile au fost atacate.

În unele țări, există dovezi din ce în ce mai multe cu privire la faptul că „tratamentul împotriva COVID-19 ar putea fi mai periculos decît însăși boala”.

Pe de o parte, există riscul așa-numitelor infecții intraspitalicești cu care pacientul se infectează în staționar. Se estimează că anual în Europa se înregistrează 2,5 milioane de astfel de cazuri, soldate cu 50.000 de decese pe an. Chiar și în unitățile de terapie intensivă din Germania, aproximativ 15 la sută dintre pacienți contractează infecții intraspitalicești, inclusiv pneumonie cu respirație artificială. O altă problemă specifică este creșterea listei de agenți patogeni rezistenți la antibiotice în spitale.

Un alt aspect este tratamentul foarte agresiv cu intenții bune, care este utilizat din ce în ce mai mult la pacienții cu COVID-19. Acesta include, în special, administrarea de steroizi, antibiotice puternice și medicamente antivirale (sau o combinație a acestora). Deja în tratamentul pacienților cu SARS-1 s-a dovedit că rezultatele unui astfel de tratament au fost adesea mai grave și cu o mortalitate mai sporită decît fără el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?