COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Omul de afaceri Constantin Manole, eliberat din arest la domiciliu

Omul de afaceri Constantin Manole, eliberat din arest la domiciliu

Instanța a respins astăzi demersul procurorului de a prelungi mandatul de arest la domiciliu a omului de afaceri Constantin Manole, acuzat de evaziune fiscală și de nerespectarea unor condiții privind un împrumut bancar, după ce ar fi refuzat să întrețină relații de afaceri cu oamenii din anturajul fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc.

Mai mulți protestatari au ieșit astăzi în stradă pentru a cere justiție corectă pentru Constantin Manole, cel care acum cîțiva ani se număra printre cei mai mari exportatori de grîu din Republica Moldova, dar a cărui bussines a falimentat după ce acesta a fost arestat și acuzat de evaziune fiscală.

„Instanța a recunoscut că am fost ilegal deținut acești doi ani jumătate și că a fost un dosar fabricat”, a declarat Constantin Manole după ședința de judecată.


Constantin Manole ar fi refuzat în 2010 să transfere un credit neperformant de la Victoriabank la Banca de Economii.

Tot atunci ar fi respins propunerea de a face business cu persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Manole a fost arestat preventiv în martie 2017, fiind bănuit de evaziune fiscală. În data de 14 martie a acestui an, la doar cîteva minute de la eliberarea din penitenciar, el a fost reținut din nou într-o altă cauză penală.

În acest dosar, Manole a fost plasat în arest la domiciliu și este cercetat pentru că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile contactule după ce a luat un credit de la o bancă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load