COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS: Noul coronavirus nu a fost manipulat sau produs într-un laborator

OMS: Noul coronavirus nu a fost manipulat sau produs într-un laborator

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, marți, că din toate datele disponibile arată că noul coronavirus este de origine animală și nu a fost manipulat sau produs într-un laborator, informează Reuters.

Președintele Trump anunța, săptămîna trecută, că guvernul său încearcă să determine dacă virusul a emanat dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan unde a început pandemia de coronavirus la finalul lui 2019.

„Toate probele disponbile sugerează că virusul are o origine animală şi că el nu este rezultatul unei construiri sau unei manipulări în laborator sau altundeva”, a declarat într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvînt a OMS.

„Probabil că virusul este de origine animală”, a subliniat ea.


Felul în care virusul a traversat bariera între specii pînă la om nu este încă clar, însă există „cu siguranţă” o gazdă intermediară animal, a subliniat purtătoarea de cuvînt.

Oficialul a refuzat o solicitarea de detalia dacă este posibil ca virusul să fi scăpat prin neglijență dintr-un laborator. Institutul de Virusologie din Wuhan a respins cu vehemență teoria că ar fi sintetizat virusul sau că l-ar fi lăsat să scape.

Consensul larg al oamenilor de știință atestă că SARS-CoV-2, numele oficial al virusului, provine de la lilieci. În aceste condiții, nu este clar cum a ajuns să se producă mutația coronavirusului astfel încît să ajungă să se transmită de la om la om. În investigațiile precedente privind originea SARS și MERS a circulat ipoteza ca un alt animal, intermediar, să fi găzduit mutația. În cazul noului coronavirus, s-a vorbit despre un animal pe cale de dispariție, pangolinul, mai ales că este o delicatesă vîndută în piața din Wuhan, în vreme ce liliecii, nu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load