COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

OMS: Cum să ne protejăm pe noi înșine și pe cei din jur de COVID-19 (FOTO/VIDEO)

OMS: Cum să ne protejăm pe noi înșine și pe cei din jur de COVID-19 (FOTO/VIDEO)

Oficiul Organizației Mondiale a Sănătății din Moldova a publicat materiale informative referitor la faptul cum să ne protejăm pe noi înșine și pe ceilalți din jur de infecția cu coronavirusul de tip nou (COVID-19).

Materialele OMS conțin măsuri de precauție de bază pentru protecția împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19, relatează Noi.md.

După cum s-a menționat, vă puteți proteja sănătatea dvs. și a celor din jur respectînd o serie de reguli.

În special, trebuie să dezinfectați regulat mîinile cu o soluție pe bază de alcool sau să le spălați cu săpun.

Acest lucru este obligatoriu, deoarece spălatul pe mîini cu o soluție de mîini pe bază de alcool sau cu săpun ucide virusul, dacă acesta se află pe mîinile dvs.


În plus, trebuie să mențineți distanța în locuri publice.

Astfel, este necesar să păstrați o distanța de cel puțin un metru de la oameni, în special dacă aceștia prezintă simptome de tuse, rinoree și febră.

Această regulă trebuie respectată, deoarece atunci cînd persoana infectată cu o boală respiratorie, cum ar fi COVID-19, tușește sau strănută, ea proiectează picături mici care conțin virusul. Dacă ești prea aproape, poți inhala virusul.

Pe lîngă aceasta, experții OMS recomandă, dacă este posibil, să nu atingeți ochii, nasul și gura.

Acest lucru se datorează faptului că mîinile se ating de multe suprafețe care pot fi contaminate cu virus. Dacă atingeți ochii, nasul sau gura cu mîinile contaminate, puteți transfera virusul de pe suprafață în organism.

Igiena respiratorie este de asemenea importantă.

Atunci cînd tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel sau un pli de cot; aruncați imediat șervețelul în recipientul de gunoi cu un capac și tratați mîinile cu un dezinfectant pe bază de alcool sau spălați-le cu apă și săpun.

Acest lucru este important, deoarece acoperind gura și nasul puteți preveni răspîndirea virusurilor și a altor agenți patogeni. Dacă acoperiți nasul și gura cu mîna, microbii pot ajunge pe mîinile dvs., apoi pe obiectele sau pe persoanele pe care le atingeți.

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală cît mai curînd posibil.

Dacă o persoană a vizitat zonele din China în care a fost înregistrat COVID-19 sau a avut un contact strîns cu cineva care prezintă simptome ale unei boli respiratorii după o călătorie din China, informați personalul medical.

Febra, tusea și dificultățile de respirație necesită îngrijiri medicale imediate, deoarece pot fi cauzate de o infecție respiratorie sau de alte boli grave.
Simptomele de leziuni respiratorii combinate cu febră pot avea o varietate de motive, printre care ar pute să se regăsească și COVID-19, în funcție de călătoriile efectuate și contactele pacientului.

Experții OMS mai recomandă cetățenilor să urmărească cele mai recente informații despre COVID-19 și să urmeze sugestiile specialiștilor, autorităților centrale și locale de sănătate publică, precum și instituției în care muncesc.

Experții OMS recomandă să rămîneți acasă dacă ați început să vă simțiți rău, chiar și cu simptome ușoare, cum ar fi dureri de cap și nas ușor curgător, pînă vă recuperați. Ei menționează că evitarea contactului cu alte persoane și evitarea vizitelor la instituțiile medicale vor permite ca acestea să funcționeze mai eficient și să vă ajute să vă protejați și să-i protejați și pe ceilalți împotriva posibilei infecții cu COVID-19 și a altor virusuri.

Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați imediat ajutorul medical, deoarece acest fapt se poate datora unei infecții respiratorii sau altei afecțiuni grave.

Sunați și informați medicul dvs. despre orice călătorie recentă sau dacă ați avut contacte cu persoane care au călătorit. Contactînd medicul, veți permite lucrătorilor medicali să vă direcționeze rapid către unitatea de sănătate potrivită. Acest lucru va ajuta la prevenirea posibilei răspîndiri a COVID-19 și a alte virusuri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load