COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS apreciază înalt măsurile întreprinse de autorități în lupta cu virusul de tip nou

OMS apreciază înalt măsurile întreprinse de autorități în lupta cu virusul de tip nou

Directorul Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa Hans Kluge a apreciat înalt măsurile întreprinse de către autoritățile de la Chișinău în lupta cu virusul de tip nou.

Despre aceasta oficialul a anunțat în cadrul unei videoconferințe cu premierul Ion Chicu. ”Vreau să-mi exprim aprecierea pentru autoritățile Moldovei și să le felicit pentru curajul cu care au reacționat față de COVID-19. Știu că primul caz a fost confirmat în 7 martie, iar starea de urgență a fost instituită deja în 17 martie. Acestea sînt acțiunile de care avem nevoie”, a spus Hans Kluge

Oficialul a mai menționat că în prezent, 50% dintre cazurile de COVID-19, înregistrate la nivel mondial, sînt în Europa. “Europa este acum epicentrul pandemiei. Am depășit 200.000 de cazuri. Și Moldova, într-adevăr, nu face parte din asta. Aș vrea să-mi exprim aprecierea pentru această abordare complexă, ceea ce e foarte important”, a mai adăugat Directorul Biroului regional al OMS pentru Europa Hans Kluge.


Premierul Ion Chicu a mulțumit pentru asistența OMS și ONU în administrarea situației. „Probabil în următoarele 7 săptămîni vom discuta mai des în acest format. sîntem pregătiți să reacționăm și să facem față situației. Mă bucur că societatea a devenit mult mai conștientă și se conformează cerințelor MSMPS și ale autorităților”, a spus premierul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load