COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

OMS: Acest nou coronavirus ne va însoţi pentru ''mult timp''

OMS: Acest nou coronavirus ne va însoţi pentru ''mult timp''

Lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus, care a ucis peste 177.800 de oameni, a avertizat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP şi Reuters.

"Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp", a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, de la sediul agenţiei ONU din Geneva.

"Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o resurgenţă a cazurilor", a adăugat oficialul.

OMS, intens criticată de Statele Unite pentru gestionarea epidemiei COVID-19, a alertat "la momentul potrivit" cu privire la situaţiile de urgenţă internaţională la adresa sănătăţii, a afirmat directorul organizaţiei.

"Am declarat urgenţă la momentul potrivit", la 30 ianuarie, "iar restul lumii a avut suficient timp pentru a se pregăti", a asigurat Tedros Adhanom Ghebreyesus răspunzînd la o întrebare primită în cadrul conferinţei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load