COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ombudsmanul Copilului, mesaj pentru părinți în perioada carantinei

Ombudsmanul Copilului, mesaj pentru părinți în perioada carantinei

Ombudsmanul Copilului, Maia Bănărescu, a făcut un apel către părinți și copii în contextul situației epidemiologice din țară și a regimului de urgență.

Ombudsmanul a îndemnat părinții, reprezentanții legali ai copiilor să asigure cu maxima responsabilitate protecția acestora.

"Pentru siguranța noastră și a copiilor, este imperios să stăm acasă, să fim conștienți de pericolul care persistă, dar fără a intra în panică. Este nevoie să respectăm regulile stabilite, să fim uniți, să acordam ajutor atunci cînd cineva are nevoie, să ne informăm corect din sursele oficiale și să diseminăm doar informația oficiala despre regulile de prevenire, să nu ne autotratăm - pentru aseasta sînt medicii. În caz de necesitate, apelați prin telefon medicul de familie sau sunați la numărul de telefon 112", se arată în mesajul Ombudsmanului.

Maia Bănărescu a amintit despre atragerea la răspundere contravențională a persoanelor care nu respectă regulile de carantină și - la răspunderea penală pentru răspîndirea virusului.

Ea a mai precizat că oprirea procesului de educație nu înseamnă vacanță care presupune distracții și destindere. Plimbările în parcuri și joaca în curtea blocurilor pe terenurile amenajate în acest scop este contraindicată, ținînd cont de faptul că virusul este foarte contagios.


Folosiți acest timp pentru a vă cunoaște mai bine copiii, arătați-le dragostea și afecțiunea, jucați-vă cu ei, dezvoltați împreună activități creative, spuneți-le povești, acordați-le sprijinul necesar la pregătirea temelor de acasă, în condițiile în care unele școli au trecut la desfășurarea orelor de clasă on-line. Folosiți diferite platforme educative și distractive, pentru a utiliza eficient timpul liber din perioada de carantină sau autoizolare. Explicați-le copiilor de ce trebuie să stea acasă, să nu comunice cu prietenii, dacă sînt sănătoși, și informați-i pe înțelesul lor despre măsurile necesare de respectat, cum să se spele pe mîini, cum să se comporte în situație de carantină.

Telefonul de încredere al Copilului - 080011116.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load