COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ombudsman: Relaxarea restricțiilor se referă doar la parcuri. Ce măsuri rămîn în vigoare

Ombudsman: Relaxarea restricțiilor se referă doar la parcuri. Ce măsuri rămîn în vigoare

Relaxarea restricțiilor privind aflarea în locurile publice a persoanelor în perioada stării de urgență se referă doar la parcuri, în timp ce rămîn a fi valabile interdicțiile privind ieșirea în alte spații publice cum ar fi păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

Un răspuns în acest sens i-a fost expediat Avocatului Poporului ca reacție la demersul anterior al Ombudsmanului, prin care s-a solicitat stabilirea unor condiții clar definite privind aflarea în locurile publice a persoanelor.

În răspunsul primit de la secretarul general al Guvernului se menționează că, potrivit pct.2 din Dispozițiadin 23 martie 2020, începînd cu data de 25 martie curent, a fost interzisă aflarea persoanelor în spațiile publice, cu specificarea acestor spații (parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement), în timp ce prin Dispoziția nr.21 din 24 aprilie 2020, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a stabilit în mod expres, la pct.6, că începînd cu data de 27 aprilie 2020 aflarea în parcuri este deja permisă, cu respectarea anumitor cerințe (aflarea în grupuri nu mai mari de trei persoane și menținerea distanței sociale).


Astfel, din analiza comparativă a acestor prevederi reiese cu claritate că aflarea în alte spații publice (păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement), cu excepția parcurilor, este în continuare restricționată.

Or, în opinia CSE, aflarea persoanelor în aceste spații încă continuă să prezinte un risc iminent de infectare si răspîndire a virusului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load