TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oleg Sternioală a acționat în judecată Consiliul Suprem al Magistraturii

Oleg Sternioală a acționat în judecată Consiliul Suprem al Magistraturii

Judecătorul Oleg Sternoială a acționat în judecată Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) referitor la emiterea acordului de reținere, aducere silită, percheziție și arestare a sa.


Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Oleg Sternoială a acționat la Curtea de Apel hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la sesizarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului pentru efectuarea unor acțiuni de urmărire penală în privința judecătorului Curții Supreme de justiție, Oleg Sternioală și solicită suspendarea executării acestei hotărâri.


Reclamantul, Oleg Sternoială, a precizat în apărarea sa că ședința CSM a fost convocată ilegal, atunci când aceasta a eliberat acordul de arestare a judecătorului, deoarece ședința ar fi fost efectuată de foști membri ai CSM, demiși la data de 27 septembrie 2019, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor.


Astfel, CSM a constat că cererea de chemare în judecată de către Sternoială este inadmisibilă, iar solicitarea anulării hotărârii CSM privind urmărirea penală a judecătorului Sternoială, respinsă.


Totodată CSM, în temeiul art.328 al Codului civil, solicită constatarea din oficiu a nulității absolute a hotărârii Adunării Extraordinare a Judecătorilor din 27 septembrie 2019, cea de a demite membrii CSM.


Potrivit CSM, Oleg Sternoială a fost suspendat din funcția de judecător și din funcția de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, până la rămânerea definitivă a hotărârii pe cauza respectivă.


UNIMEDIA amintește că Procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii CNA au desfășurat pe parcursul zilei de luni, 4 noiembrie, percheziții la domiciliul și locul de muncă al judecătorului Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală. Ulterior, acesta a fost reținut pe un termen de 72 de ore.


Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins demersul procurorilor privind aplicarea arestului de 30 de zile pentru judecătorul Oleg Sternioală. Totodată, procurorii au anunțat că vor contesta decizia la Curtea de Apel.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load