Oficialii au depus flori şi au comemorat eroii căzuţi pe cîmpul de luptă

Oficialii au depus flori şi au comemorat eroii căzuţi pe cîmpul de luptă

Evenimentele dedicate zilei de 9 mai au început cu depuneri de flori la Memorialul Eternitate. 


Președintele țării, Igor Dodon, și premierul Pavel Filip au depus flori şi au comemorat eroii căzuţi pe cîmpul de luptă. 


La eveniment au participat și fostul președinte al Parlamentului Andrian Candu, ministrul Apărării, Eugen Sturza, ministrul Educației, Monica Babuc, ministrul Sănătății, Silvia Radu, deputatul democrat Sergiu Sîrbu, dar și alți oficiali.


La Memorial a răsunat Imnul de Stat al Republicii Moldova.


De asemenea, pe parcursul zilei de azi Partidul Democrat din Moldova va organiza mai multe evenimente. PDM invită toți moldovenii la sărbătoarea Păcii și Prosperității pentru Moldova în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Capitală


Oamenii sînt așteptați cu muzică și dansuri, poezii patriotice şi cu mîncare ostășească.


Programul începe la ora 09:00. Un recital vor susţine orchestra prezidenţială şi cea a Ministerului de Interne. Veteranii de război, care vor veni la acţiune, vor fi întîmpinaţi de Garda de Onoare. Ei vor gusta din mîncarea ostăşească şi vor primi cîte un porumbel, simbolul păcii, care vor fi aruncaţi spre cer. Bucatele vor fi pregătite de militarii Armatei Naţionale, care au instalat mai multe corturi.


În scuar va fi amenajată şi o zonă de divertisment pentru copii, unde va avea loc un flash-mob de pictură, iar pe scenă, peste 300 de copiii vor cînta, dansa şi recita poezii. Ulterior, programul va continua cu o paradă călare a poliţiştilor. Pe tot parcursul evenimentului, atmosfera va fi întreținută de mai mulți artiști de la noi, cum ar fi Geta Burlacu, Doina Sulac, Maria Țonina, Vitalie Maciunschi și formaţia "BrioSonores".


Mai tîrziu, corul academic "Doina" va prezenta un concert de muzică clasică.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load