COVID-19 în MOLDOVA

Oficial! S-a stabilit cum vor activa grădinițele de la 1 septembrie

Oficial! S-a stabilit cum vor activa grădinițele de la 1 septembrie

Astăzi a avut loc ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică (CNESP) care a luat decizii importante de ajustare a condițiilor de relansare a procesului educațional în contextul epidemiologic al COVID-19.

Astfel, conform prevederilor Hotărîrii nr. 28 din 28.08.2020 a CNESP, programul de activitate al institutiei se va stabili de către administrația instituției de educație timpurie coordonat cu fondatorul/autoritatea publică locală, cu asigurarea condițiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției, alocarea timpului suficient pentru aerisire/ventilare a spațiilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, inventarului, jucăriilor și materialelor didactice.

În scopul realizării eficiente a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19, se va evalua și se va ajusta numărul necesar și orarul optim de activitate al educatorilor și asistenților de educatori în cadrul grupelor de copii.


Copilul urmează a fi însoțit, spre și de la instituția de educație timpurie, recomandabil de către una și aceeași persoană, cu vîrsta mai mare de 16 ani. De asemenea, părinților li se va recomanda, după posibilitate, să ia copilul acasă mai devreme.

Transportarea copiilor/însoțitorilor în mijlocul de transport școlar, spre și de la instituția de învățămînt, se va organiza la capacitatea numărului de scaune, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Prezenta Hotărîre intră în vigoare din momentul emiterii şi se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load