COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oferta educațională a instituțiilor de învățămînt cu curricula pentru 10 discipline opționale, extinsă

Oferta educațională a instituțiilor de învățămînt cu curricula pentru 10 discipline opționale, extinsă

Membrii Consiliului Național pentru Curriculum au examinat și aprobat curricula pentru 10 discipline opționale: „Descoperă Moldova”, (cl. X-XII); „Voluntariat pentru educație”, (cl. X-XII); „Autovehicule. Comportament și siguranță”, (cl. X-XII); „Inteligența artificială”, (cl. XI-XII); „Proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile”, (cl. X-XII); „Programarea algoritmilor în C/C++”; „Proiectarea și dezvoltarea web”; „Design grafic”, (cl. X-XII); „Inițiere în securitate IT” și „Educație economică și antreprenorială”, (cl. I-XII).

Ministrul Igor Șarov a menționat că oferta educațională a instituțiilor de învățămînt trebuie să fie extinsă și diversificată pentru a construi unele parcursuri flexibile şi individualizate de învăţare, în acord cu interesele elevilor. „Avem nevoie de o generație nouă de curricula opționale, care să fie conectate direct cu domeniul economic și social, care să fie atractive pentru elevi în alegere, care să motiveze instituțiile de învățămînt spre schimbare, poate chiar de paradigmă”, a afirmat oficialul.

Menționăm că, elevii și părinții vor putea opta pentru studierea noilor discipline opționale în anul de învățămînt 2020-2021. Disciplinele opţionale reprezintă componenta flexibilă a Planului-cadru de învățămînt și contribuie la dezvoltarea unor competențe transversale.


La absolvirea disciplinelor opționale respective, elevii vor primi un certificat de cunoștință sau de competență, util anexării la CV, dar și inserției vocaționale ulterioare.

Lista disciplinelor opționale propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării poate fi accesată pe site-ul ministerului www.mecc.gov.md conform algoritmului: pagina educație, meniul învățămîntul general, directoriul acte normative, subdirectoriul curriculum.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load