Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Odnostalco: Instrucțiunile în limba rusă nu vor influenţa prețul medicamentelor

8 oct. 2019,, 17:40   Societate
2621 3

A fost înregistrat un proiect de lege, potrivit căruia medicamentele comercializate cu amănuntul vor fi însoțite de instrucțiuni în limba rusă.

Despre aceasta, în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune” de la postul de televiziune NTV Moldova, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, transmite enews.md

„Cît privește multpătimita problemă cu instrucțiunile și inscripțiile de pe ambalaj pentru medicamente în limba rusă. A fost înregistrat un proiect de lege în acest sens, care a trecut deja toate comisiile cu aviz pozitiv. Noi propunem ca medicamentele să fie însoţite de instrucțiuni în limba rusă. În plus, în proiect am stipulat şi necesitatea aplicării textului în ruseşte şi pe ambalajele medicamentelor. Din păcate, conform calculelor noastre actuale, acest lucru ar putea afecta întrucîtva prețul. Presupun că de inscripţiile pe ambalaj am putea renunţa.

Principalul lucru este ca instrucțiunea pe care consumatorul vorbitor de rusă o scoate din cutie să fie clară pentru el. Și acest lucru nu va implica o creștere a prețului nici pentru un singur bănuţ. Deoarece unele dintre aceste instrucțiuni sînt emise de însuţi producător, iar o parte sînt tipărite aici, la fața locului, de către companiile farmaceutice care vînd medicamente. Acestea din urmă au și secţii de ambalare. În consecință, nu există nicio problemă, am discutat în repetate rînduri aceste chestiuni...”, - a spus Odnostalco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?