COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Obiectele turistice din Moldova au nevoie de investiții serioase

Obiectele turistice din Moldova au nevoie de investiții serioase

Autoritățile țării ar trebui să atragă atenție la starea obiectelor turistice din Moldova, deoarece muzeele și parcurile naționale din republică au nevoie de investiții serioase.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu pentru portal Noi.md de fostul director al Agenției Turismului care a existat cîndva în Moldova, Stanislav Rusu.

În opinia lui S.Rusu, pentru mulţi dintre cetăţenii noştri Moldova turistică este o terra incognita: ei habar nu au unde să meargă, iar dacă au auzit undeva ceva, nu ştiu cum să ajungă acolo, şi chiar dacă au ajuns, nu ştiu ce să facă acolo.

Stanislav Rusu amenționat că dintre obiectele turistice, care au atras în ultimii ani atenţia cetăţenilor noştri, fac parte întreprinderile vinicole, care s-au orientat şi au început să investească în componenta turistică. Ele au construit căsuţe, au deschis restaurante, săli de degustare în stil naţional, însă în țară sînt puţine obiecte turistice de acest fel.


Ex-directorul Agenției Turismului a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că, în plus, de Zilelor Vinului, organizate anual în Moldova, mulţi dintre cetăţeni au reuşit să viziteze aceste vinării.

”Poţi merge o dată într-o direcţie anume, apoi îţi doreşti altceva. Veţi spune că avem pensiuni rurale, dar ele pot fi numărate pe degete. Şi-s orientate, în fond, spre turiştii străini, cărora le propun cazare şi hrană. Dar ai noştri nu au nevoie de aşa ceva. Ei preferă un picnic în parc, în loc să parcurgă între 50 şi 200 km pentru a gusta din plăcinte şi din zeamă”, a spus Stanislav Rusu.

El a menționat, de asemenea, că ieşirile cetăţenilor cu propriul automobil, cu opriri la piknik în pădure, nu pot fi considerate turism.

”Turismul presupune cheltuieli financiare. Sper că autorităţile vor vedea în ce stare se află obiectele turistice din Moldova – muzeele, parcurile naţionale, care au nevoie de investiţii serioase”, a subliniat Stanislav Rusu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load