COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii dintr-un sat din Moldova trăiesc cu frica-n sîn: O haită de șacali (VIDEO)

Oamenii dintr-un sat din Moldova trăiesc cu frica-n sîn: O haită de șacali (VIDEO)

Trăiesc cu frica-n sîn, după ce o haită de șacali ar fi sfîșiat șase capre dintr-o gospodărie.

Şacalii ar fi dat buzna peste animalele domestice, în timp ce erau la păscut. Patru capre au murit pe loc, altele două au fost rănite. Incidentul a avut loc în satul Cărpineanca, raionul Hîncești, transmite Noi.md cu referire la Publika.

Mihail Colesnic povestește că animalele erau lăsate pe o pășune în apropiere de casă. Seara, cînd soţia a vrut să meargă să închidă caprele, acestea erau deja sfîșiate pînă la moarte. În apropiere au fost zăriți cîțiva șacali. Peste noapte au apărut și cîteva vulpi, care au mîncat din animalele moarte.

"Doi erau. Îs șacali precis. Nu i-am văzut de aproape, dar i-am văzut aseară. Ei după ce au sfărîmat aici, noi stăteam de vorbă și ei au venit pe dambă din nou."

La fața locului a fost chemat veterinarul de la ANSA, pentru a preleva probe de la animalele moarte. Potrivit specialiștilor, și celelalte două capre rănite au fost nimicite, iar consumul cărnii a fost strict interzis, pentru a exclude infectarea cu rabie.

ELENA BUNDUCHI, medic veterinar: "Să sape o groapă la 2 metri, noi lăum probele și totul se îngroapă. Facem o dezinfecție acolo, după ce luăm toate analizele și se astupă tot cu pămînt."

Unii săteni spun că nu este pentru prima dată cînd șacalii ucid animalele domestice. Acum două săptămîni, într-o altă gospodărie trei capre au fost mîncate.

Primarul Comunei Sărata-Galbenă, din care face parte și satul Cărpineanca, atenționează oamenii să fie atenți și să nu lase animalele la libertate, odată cu lăsarea nopții.

MIHAIL LOZOVOI, primarul comunei Sărata-Galbenă: "În zilele de weekend, cînd se permite vînătoarea vor fi organizate echipe de vînători, ca să fie patrulate toate terenurile comunei Sărata-Galbenă ca totuși să depistăm ce fel de animale au nimicit aceste capre."

Primarul a mai spus că dacă se vor găsi bani în buget, familia va fi despăgubită.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load