COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință s-au apropiat și mai mult de găsirea tratamentului pentru COVID-19

Oamenii de știință s-au apropiat și mai mult de găsirea tratamentului pentru COVID-19

Faza a treia a testelor realizate de Universitatea din Chicago pe baza medicamentului Remdesivir a arătat rezultate promițătoare în tratarea Covid-19.

Marea majoritate a pacienților s-au recuperat rapid, scăzîndu-le febră și reușind să scape de problemele respiratorii, fiind externați în mai puțin de o săptămînă, scrie Orlando Nicoara pe pagina sa de Facebook.

Si alte surse de presa relateaza ca pacienții infectați cu coronavirus cărora le-a fost administrat un medicament experimental numit remdesivir s-au recuperat rapid, majoritatea fiind externați din spital în termen de cîteva zile. Informația a fost obținută de un site de știri medicale din SUA, care a intrat în posesia unui video în care medicii implicați în studiu discutau rezultatele, și preluată de CNN.

Pacienții care au luat parte la studiul clinic aveau probleme respiratorii severe și febră, dar în urma administrării medicamentului au fost externați în mai puțin de o săptămînă. „Vestea cea mai bună este că majoritatea pacienților noștri au fost deja externați, ceea ce este extraordinar. Am avut doar două decese”, a spus dr. Kathleen Mullane, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Chicago, coordonatorul studiului clinic.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load