COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință ruși au găsit o modalitate de a distruge COVID-19

Oamenii de știință ruși au găsit o modalitate de a distruge COVID-19

Oamenii de știință de la Centrul de inovare ”Сколково” din Moscova au găsit o modalitate de a lupta eficient împotriva bacteriilor, ciupercilor și virusurilor, ceea ce ar putea deveni o armă mortală chiar și împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, transmite Izvestia.

Experții spun că o astfel de armă este apa tratată cu plasmă rece, care a fost primit denumirea de "Megnaril", transmite gazeta.ru

Potrivit oamenilor de știință, ca urmare a anumitor procese chimice, în lichid se formează forme "agresive" de oxigen și hidrogen, precum și acid clorhidric. Aceste substanțe distrug celulele virusurilor.

Această apă poate fi folosită atît pentru tratarea măștilor și a diferitelor suprafețe, cît și pentru pulverizarea în aer, au spus oamenii de știință. Pentru om, lichidul nu este dăunător și destul de ieftin în producție — aproximativ 100 de ruble.pentru o mie de litri.


La 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au declarat despre apariția unui focar de pneumonie în orașul Wuhan. Boala este un nou tip de coronavirus, căruia i-a fost atribuit numele oficial de COVID-19. Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat izbucnirea noului coronavirus drept o pandemie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load