Oamenii de afaceri, nemulţumiţi de majorarea cotei TVA pentru sectorul HORECA

Oamenii de afaceri, nemulţumiţi de majorarea cotei TVA pentru sectorul HORECA

Decizia Guvernului de la Chişinău de a majora cota TVA pentru sectorul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele) de la 10 la 20% îi nemulţumeşte pe oamenii de afaceri din ţara noastră.


Într-o postare pe Facebook, businessmanul Dumitru Cebotărescu declară că a participat la întrevederea dintre reprezentanții industriei HORECA și Ministerul Finantelor al Republicii Moldova, unde a argumentat de ce trebuie păstrată cota de 10% TVA și cum asta duce doar la majorarea salariilor și a contribuției sectorului la bugetul de stat.


"Natalia Gavrilița, ministra finanțelor și restul reprezentaților Guvernului au dat clar de înțeles că decizia de majorare de la 10% la 20% TVA este una impusă de către creditori, la pachet cu alte modificări fiscale. La sfîrșitul discuțiilor s-a lăsat impresia că reprezentanții sectorului HORECA nu au fost auziți, iar guvernarea merge orb și greșit înainte. Îmi pare rău pentru această situație", a comentat Cebotărescu. 


Omul de afaceri mai spune că sectorul HORECA va avea de pierdut, dacă nu se renunță la majorări. Acesta mai spune că, alături de alţi antreprenori, vor lupta pentru drepturile lor.


"Nu înțeleg de ce Guvernul refuză să ne protejeze?!. și eu sincer sper, să nu fie majorat TVA-ul și cei care au mandat să negocieze, să nu trădeze! În urma întîlnirii cu reprezentanții FMI în Moldova, care a avut loc săptămîna trecută, am înțeles clar că acest subiect poate fi negociat. Noi o să luptăm pentru drepturile noastre. Noi nu avem unde pleca și nici alungați nu ne vom lăsa. Noi ne rezervăm dreptul să luptăm nu doar discutînd, dar și protestînd", 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load