O veritabilă reformă a justiției necesită implicarea întregii societăți

O veritabilă reformă a justiției necesită implicarea întregii societăți

Pentru o veritabilă reformă a justiției este necesară implicarea și participarea întregii societăți. Această reformă nu trebuie abordată la nivel generalist.

Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Juristul și purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, este de părere că orice reformă se inițiază în justiție, aceasta se ciocnește de opinii împărțite în societate și întotdeauna se caută interesul cui se face prin această reformă. „Trebuie să înțelegem că fiecare etapă necesită modificări și participarea întregii societăți poate duce la un numitor comun”, a spus Vitalie Gămurari.

Doctorul în drept și preşedintele Organizaţiei de tineret a Partidului Democrat, Alexandru Cauia, susține că nu poate fi negat faptul că din 2011 pînă în 2017 s-au întîmplat unele lucruri în sistemul judecătoresc. „Ceea ce-mi doresc eu este să nu fie o abordare generalistă. Este importantă percepția concetățenilor noștri și, atunci cînd mass-media, așa-numitele ONG-uri vin cu o singură poziție că nu există reforma justiției, totul este de proastă calitate, și aceasta se dă pe posturi, normal că cetățeanul care niciodată nu a fost în instanța de judecată își face doar o impresie”, a declarat Alexandru Cauia.

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a comunicat marți, în cadrul unui briefing de presă, că restructurarea sistemului judiciar va fi una dintre direcțiile prioritare ale viitoarei strategii de reformă a justiției, care va fi adoptată de Parlament pentru următorii cinci ani. 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load