COVID-19 în MOLDOVA

O universitate din Moldova, inclusă într-un top al celor mai bune din lume

O universitate din Moldova, inclusă într-un top al celor mai bune din lume

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se regăsește printre cele mai bune 1500 de universități din lume, conform clasamentului Universității Internaționale din Moscova „The Three University Missions”, ediția 2020.

USMF ocupă poziția 1101-1200, fiind unica instituție de învățămînt superior din Republica Moldova prezentă în acest rating, scrie tv8.md.

Lideră în acest clasament este Universitatea Harvard. Locurile doi și trei sînt ocupate de Institutul de Tehnologie din Massachusetts și Universtitatea Cambridge.


Ediția a IV-a a clasamentului ”The Three University Missions” cuprinde în total 1500 de universități din 97 de țări, selectate dintr-o listă de peste 1700 de instituții de învățămînt superior din 110 țări.

Clasamentul evaluează, prin 16 indicatori, calitatea educației (45%), activitatea științifică (25%) și, pentru prima dată, în compilarea clasamentelor academice globale, se apreciază contribuția universităților în societate (30%).

”The Three University Missions” este primul clasament universitar internațional care răspunde schimbărilor din educația globală datorate pandemiei COVID-19, printr-o gamă largă de indicatori care evaluează relația dintre universitate și societate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load