O tînără din Moldova, aleasă designerul anului în Dubai

O tînără din Moldova, aleasă designerul anului în Dubai

Oraşul Dubai a fost cucerit de creațiile unui designer din Moldova. Este vorba de Eugenia Negruţa, care a fost desemnată cel mai bun creator al anului la concursul de modă Fashion Week and International Awards Dubai 2019.


Colecţia tinerei a fost clasată pe locul întîi, din cei 15 participanţi, veniţi din diferite ţări ale lumii.


Juriul, format din profesionişti de talie internaţională a fost cucerit de colecţia din 10 piese vestimentare a Eugeniei Negruţă, în vîrstă de 24 de ani.


Tînăra a concurat alături de participanţi din Thailanda, Spania, Italia, Franţa, dar şi alte ţări. Jumătate dintre exemplarele care au strălucit pe podium au fost prezentate, acum un an, la susţinerea diplomei de licenţă, la Universitatea „Ion Creangă”.


"Mi-a venit ideea ca să implementez stilul etno în colecţia care urma să o fac. Țesăturile care le-am utilizat sînt in, bumbac, tricotaj, restul porțiunile sînt realizate manual, în diferite tehnici, tapiserie artistică.


"Ţinutele tinerei cu elemente hand-made i-au fascinat pe cei prezenţi. "Cînd a ieşit colecţia pe scenă, pe podium, foarte mulţi o asociau cu nişte îngeri, mulţi spuneau că a fost ca o gură de aer pentru că era ca o pauză pentru ochi deoarece ceea ce vedeau pînă atunci era foarte complicat ."În urma concursului, tînăra a primit numeroase oferte de colaborare cu designeri din mai multe ţări.


Tot acolo, Eugenia Negruţa şi-a vîndut şi prima ţinută din colecţie. Acum, tînăra se pregăteşte pentru un nou concurs care va avea loc în luna noiembrie în Olanda.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load