COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O țară europeană impune testarea obligatorie la COVID-19 pentru cei veniți

O țară europeană impune testarea obligatorie la COVID-19 pentru cei veniți

Premierul francez Jean Castex a anunţat vineri introducerea testelor obligatorii pentru călătorii care sosesc în Franţa din 16 ţări din afara Uniunii Europene, în care rata infecţiilor cu COVID-19 este considerată ridicată, între care SUA şi Algeria, precum şi o generalizare a testelor la sosirea în aeroporturi şi porturi maritime pentru persoanele venite din aceste ţări, informează Reuters şi AFP, scrie agerpres.ro.

Menţionînd “16 ţări în lume în care circulaţia virală este foarte puternică”, Castex a declarat, în timpul unei inspecţii pe aeroportul parizian Roissy, că persoanele venite din aceste ţări “vor trebui să dispună de un test care să ateste că nu sînt purtători ai virusului” SARS-CoV-2.

“Ştim că în unele din aceste ţări nu există strategie a depistării şi că accesul la teste este dificil, în consecinţă noi am decis să generalizăm testele la sosire”, a adăugat el, precizînd că persoanele testate pozitiv vor fi plasate în carantină pentru 14 zile.


Potrivit canalului tv francez BFM, ţările vizate de această măsură sînt: SUA, Bahrein, Panama, Africa de Sud, Kuweit, Qatar, Israel, Brazilia, Peru, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Turcia, Madagascar, India şi Oman. Măsura priveşte în special cetăţenii francezi reveniţi din aceste ţări, dat fiind că în virtutea unei decizii luate la nivelul UE sosirile cetăţenilor din aceste ţări sînt suspendate în blocul comunitar.

Dispozitivul care priveşte toate aeroporturile de pe teritoriul francez va deveni complet operaţional “cel mai tîrziu la 1 august”, a precizat Jean Castex. Dispozitive similare vor fi instalate şi în porturile maritime, a anunţat premierul.

De asemenea, prim-ministrul francez a “recomandat insistent” vineri francezilor să “evite” deplasările în Catalonia, regiune din nord-estul Spaniei, din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19. “Recomandăm insistent francezilor să evite să se ducă în Catalonia pînă cînd situaţia sanitară nu se ameliorează” acolo, a declarat Jean Castex pe aeroportul parizian Roissy. Parisul discută cu Madridul să reducă cît mai mult posibil fluxurile între Spania şi Franţa, a adăugat el.

Aceste decizii au fost luate în cadrul unui consiliu de apărare special împotriva contaminărilor cu noul coronavirus care a avut loc în cursul dimineţii în prezenţa preşedintelui Republicii, Emmanuel Macron, şi a premierului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load