TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O șefă de instituție, cercetată în dosarul "Orizont", repusă în funcție

O șefă de instituție, cercetată în dosarul "Orizont", repusă în funcție

Olga Poalelungi, cercetată în dosarul expulzării celor șapte cetățeni turci din rețeaua liceelor Orizont, a fost repusă în funcție de șefă a Biroului Migrație și Azil (BMA).

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Interne Alina Zbancă.

Ordinul privind anularea este din data de 5 decembrie. Astfel, șefa Biroului Migrație și Azil a revenit în funcție pe 6 decembrie 2019.


Reprezentanții Procuraturii Generale au spus că dosarul se află la etapa de urmărire penală, iar cu mai multe detalii vor reveni mîine.

Anul trecut, portalul Anticoruptie.md a intrat în posesia unor documente care arată că instituția publică ar fi perfectat documentele cu dată din urmă, pentru a acoperi ilegalitățile comise de autoritățile de la Chișinău la expulzarea și transmiterea celor șapte profesori autorităților turcești.

Pe 6 septembrie se fac doi ani de la expulzarea celor șapte profesori turci.

Cei șapte cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee private, Orizont, au fost expulzați din țară de SIS. Serviciul de Informații și Securitate a precizat că profesorii sînt suspectați că ar avea legătură cu o grupare islamistă. Apropiații lor au respins acuzațiile și au declarat că este o comandă politică, în spatele căreia ar sta președintele turc, Recep Erdogan. Aflat la Chișinău, acesta a refuzat să vorbească despre acest caz.

În luna octombrie anul trecut, soția unei din cei șapte profesori turci a spus că starea de sănătate a soțului ei se înrăutățește pe zi ce trece.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load