O secție Spitalului Clinic Municipal Nr.1 a fost reparată (FOTO)

O secție Spitalului Clinic Municipal Nr.1 a fost reparată (FOTO)

Secția de obstetrică din cadrul IMSP „Spitalul Clinic Municipal nr.1" a fost inaugurată astăzi după reparația capitală, notează Noi.md.


Costul lucrărilor este de 6,6 milioane lei, surse financiare alocate din bugetul municipal. Lucrările de renovare au durat 6 luni timp în care au fsot reparate saloanele pentru nașteri și intervenții chirurgicale, blocurile sanitare, precum și dotate cu utilaj medical performant. După reparație, Secţia de obstetrică, va avea în total 40 de paturi și va putea asigura pînă la 3 mii de nașteri anual.


Primarul interimar Ruslan Codreanu a anunțat că pentru anul curent municipalitatea a prevăzut surse financiare pentru reparație și cumpărarea de utilaje și în alte secții ale spitalului.


Potrivit lui Iurie Crasiuc, directorul interimar al Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Secția de obstetrică a fost reparată anterior în anul 1998 și nu mai corespundea numărului anual de solicitări pentru nașteri. De asemenea, era necesar de a înlocui aparatajul medical, cu unul mai performant, conform necesităților curente.


Spitalul Clinic Municipal Nr.1 cu profilul Obstetrică - Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie, Chirurgie şi Terapie dispune de 28 secții cu o capacitate de 500 paturi. Anual, aici sînt tratați circa 23 mii de pacienți, inclusiv circa 10 mii nașteri


 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load