COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O scriitoare din Moldova, nominalizată la Premiul UE pentru Literatură

O scriitoare din Moldova, nominalizată la Premiul UE pentru Literatură

Scriitoarea din Moldova Tatiana Ţîbuleac a fost nominalizată pentru Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, care, în acest an, a ajuns la cea de-a 11-a ediţie.

Tatiana este nominalizată din partea României (Moldova nu este inclusă în numărul de țări participante la concurs) cu cartea „Grădină de sticlă".

În plus față de această lucrare, ea este autoarea romanelor „Fabule moderne” și „Vara, în care mama a avut ochii verzi”.

Cîștigătorul concursului va primi o remuneraţie bănească de 5.000 de euro, precum și sprijin pentru traducerea cărții în alte limbi.


Premiul Uniunii Europene pentru Literatură a fost înființat în 2009 de către Comisia Europeană, cu sprijinul Federației Scriitorilor Europeni, al Consiliului Europei de carte și al Federației Europene a Editorilor. Este deschisă pentru 37 de țări care participă la programul cultural al UE, dintre care 27 state membre ale UE, precum și Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Islanda, Liechtenstein, Republica Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Serbia și Turcia.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load