O şcoală sportivă din Cantemir va fi renovată şi modernizată

O şcoală sportivă din Cantemir va fi renovată şi modernizată

Şcoala sportivă din Raionul Cantemir va fi renovată şi modernizată, după ce va fi transferată în edificiul fostei şcoli de meserii din localitate.


Decizia cu privire la transmiterea sediului a fost luată de Guvern la finele anului trecut, iar în prezent autorităţile locale examinează posibilităţile de a construi în acest loc o Bază regională de turism şi sport, transmite MOLDPRES.


Ca urmare a hotărîrii de Guvern, fosta Şcoală de meserii nr. 15 din Cantemir a fost transmisă la balanţa Direcţiei generale pentru învăţămînt, care intenţionează să realizeze un proiect investiţional de proporţii şi să modernizeze şcoala sportivă locală.


Potrivit lui Valeriu Mocanu, șeful Direcției construcții, dezvoltare locală și regională din cadrul Consiliului raional Cantemir, proiectul constă în renovarea edificiului fostei școli profesionale, pentru ca zona respectivă să fie transformată într-un complex sportiv-turistic-distractiv, unde vor fi create și amenajate un șir de construcţii importante pentru turismul regional. “Ne-am propus să creăm un centru cu valoare de unicat în țară, ce urmează a fi utilizat atît de către sportivii profesionişti şi amatori, cît și în scopuri de odihnă şi agrement”, a precizat Valeriu Mocanu, citat de gazetadesud.md.


În prezent, patrimoniul fostei şcoli de meserii reprezintă un complex de clădiri cu un etaj cu 13 încăperi, amplasate pe un teren de 664 de metri pătrați. Întreaga suprafață a teritoriului constituie 1,8 hectare, cu un vast potențial turistic-sportiv și distractiv, care, deocamdată, nu este explorat.


Costul estimativ al investiției și elaborarea planului de realizare a acesteia este de circa 2,9 milioane de lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load