Exclusiv! În gestiunea cui va fi transmisă o şcoală ,,uitată” din Chişinău (VIDEO)

Exclusiv! În gestiunea cui va fi transmisă o şcoală ,,uitată” din Chişinău (VIDEO)

O școală din sectorul Botanica al Capitalei stă închisă de cel puțin 5 ani de zile. Acum, totul e destrămat acolo, bîntuie în ea doar vîntul și gunoaiele. Ușile sînt pe post de geam pentru unele colțuri ale clădirii.


Pereți jerpeliți și umezi, două stadioane - unul mare și altul mic, săli de clasă din care nu a mai rămas nimic și un exterior din care nu se mai înțelege că cîndva a fost o instituție de învățămînt.... asta e prima imagine care o vezi cînd te apropii de clădire.Unica suflare e paznicul care nu permite intrarea în interiorul clădirii.


Tencuiala cade zilnic.
Acest tablou e despre Școala nr.6 din sectorul Botanica al Capitalei, bulevardul Cuza Vodă 17/3.


,,Instituția e închisă de cel puțin 5 ani. Școală e închisă, iar clădirea a fost transmisă Ministerului Afacerilor Interne. Decizia este aprobată, urmează să fie emis actul de transmitere. Sînt recent în funcția respectivă. O să mă informez și o să vă dau detalii”, a declarat șeful interimar de la Direcţia educaţie, tineret şi sport sectorul Botanica, Ion Musteață, fiind contactat de redacția Noi.md


De asemenea, d-nul Musteață ne-a spus că inspectează instituţiile şi nu ne poate oferi mai multe detalii, astfel, să revenim.


Fiind telefonat de mai multe ori, în următoarea zi, d-nul Ion Musteață nu a mai răspuns la telefon.


Menționăm că, în 2017, un consilier din Consiliul Municipal Chișinău a dezvăluit că Silvia Radu, care atunci era în fucția de primar interimar al capitalei,  intenționa să dea în folosinţă lotul de pămînt de 2,2 hectare. Acolo, MAI urma să construiască un centru multifuncţional pentru Poliţie. Doar că proiectul nu a mai fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal Chişinău.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load