O sală de fitness s-a ales cu amendă după ce a instalat ilegal camere video

O sală de fitness s-a ales cu amendă după ce a instalat ilegal camere video

O sală de fitness din Chișinău a fost sancționată cu 6500 lei pentru prelucrarea neconformă a datelor cu caracter personal prin intermediul sistemului de supraveghere video, notează Noi.md.


Neregulile au fost depistate de Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova. În urma investigațiilor s-a constatat că sistemul de supraveghere video a fost instalat fără notificarea Centrului, ceea ce contravine legii privind protecția datelor cu caracter personal.


Totodată, în clădirea sălii de fitness  au fost identificate și alte dispozitive, instalate în vestiare și în zona de acces spre cabinele de duș, care aveau rolul de a imita camerele de supraveghere video.  


Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal a emis o decizie prin care  a dispus demontarea imediată a dispozitivelor.


Pe acest caz, instanța de judecată a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale sub formă de amendă în mărime de 6500 lei. Instituția a fost recunoscută vinovată de nerespectarea cerinţelor faţă de asigurarea securităţii datelor cu caracter personal, prelucrarea datelor cu caracter personal fără notificarea organului de control, încălcarea drepturilor subiectului de a fi informat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load