O porțiune a drumului de centură a Chișinăului va fi reparată în curînd

O porțiune a drumului de centură a Chișinăului va fi reparată în curînd

O porțiune a drumului de centură a municipiului Chișinău (M2), cu o lungime de 6,55 km, va fi reparată în următorii doi ani. Porțiunea de drum se află la 10 km la vest de Chișinău și leagă drumurile M1 și R3.

Astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a fost semnat contractul cu cele două companii care vor face lucrările: Rutador și Lusmecon. Potrivit MEI, contractul semnat astăzi este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar pentru realizarea acestuia, Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 9 917 975, 17 Euro.

Conform proiectului, drumul urmează a fi îmbunătățit pînă la categoria Ib prin reabilitarea celor patru benzi de circulație existente. De asemenea, se vor construi aproximativ 150 m de drumuri de acces. Reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață, precum și relocarea utilităților existente.

Timpul planificat pentru finalizarea acestor lucrări este de 730 de zile şi 365 zile pentru perioada de garanție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load