O placă comemorativă în cinstea a doi mari actori va fi instalată în capitală

O placă comemorativă în cinstea a doi mari actori va fi instalată în capitală

O placă comemorativă consacrată actorilor de teatru şi cinema Constantin Constantinov şi Ecaterina Cazimirov va fi instalată în capitală, potrivit unei hotărîri aprobate ieri de Guvern.


Conform documentului, placa va fi instalată pe faţada imobilului din str. Alexei Şciusev, nr. 71, mun. Chişinău. Cheltuielile pentru executarea şi instalarea plăcii comemorative vor fi asigurate de către familia Constantinov şi alte donaţii.


Consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, Cornel Popovici, spune că în toamna anului trecut s-a întîlnit cu fiul renumiţilor actori cu care a discutat despre proiectul prin care să fie înveșnicită memoria lui Constantin Constantinov și a Ecaterinei Cazimirov.


Actorul de teatru și film Constantin Constantinov și-a început cariera artistică în anul 1944, a jucat pe scena Teatrului Muzical-Dramatic „A.S. Pușkin” din Chișinău (azi Teatrul Național „Mihai Eminescu”). În anul 1953 a primit titlul de artist al poporului. 


Ecaterina Cazimirov, actriţă de teatru şi film, a absolvit Şcoala Teatrală din Odesa (1939) şi practic toată viaţa a activat pe scena Teatrului, mai întîi la Tiraspol, iar apoi la Chişinău. Artistă a poporului, a jucat timp de patru decenii roluri memorabile care i-au adus dragostea şi aprecierea binemeritată a publicului spectator. În teatru, dar și pe platoul de filmare, a jucat multe roluri alături de soțul său, ilustrul actor Constantin Constantinov.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load