COVID-19 în MOLDOVA

O nouă zi, noi proteste anunțate de fermieri. Ce revendicări au aceștia

O nouă zi, noi proteste anunțate de fermieri. Ce revendicări au aceștia

Agircultorii și-au continuat protestul, la intrarea în municipiul Chișinău, ieri pînă seara tîrziu.

Fermierii s-au împărțit în două grupuri – pe unii dintre ei i-au oprit polițiștii în apropiere de localitatea Dănceni, iar cealaltă parte, pe parcursul nopții, și-au parcat tehnica agricolă sub podul de la Telecentru. Unul dintre organizatorii protestelor, Andrei Dînga, a declarat pentru tv8.md că vor continua protestele și astăzi și dacă nu vor fi auziți, fermierii nu exclud că vor bloca strada Hîncești.

Potrivit lui, protestelor se vor alătura și agricultori din alte raioane, pe lîngă cele șase anunțate ieri: Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Hîncești, Leov și Cantemir.


Protestatarii fac apel la întreaga societate să-i susțină pentru că, spun ei, fără agricultori o să dispară satele și oamenii nu vor avea pîine pe masă.

Cele mai importante revendicări ale agricultorilor sînt majorarea subvențiilor de la 1000 de lei per hectar la 3000 de lei pentru un hectar de culturi cerealiere, declararea stării excepționale în agricultură și returnarea TVA-ului.

Amintim că premierul Chicu a anunțat că, din lipsă de bani în buget, Guvernul nu va aloca mai mulți bani pentru compensarea pierderilor la culturile cerealiere din grupa I – grîu, orz, rapiță.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load