O nouă ședință de judecată în al doilea dosar Filat, amînată

O nouă ședință de judecată în al doilea dosar Filat, amînată

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au respins solicitarea avocaților lui Vlad Filat de a trimite o cerere la Curtea Constituțională.


După ce magistrații au respins cererea, apărătorii au spus că vor contesta decizia la Curtea de Apel. Iar pentru că unul dintre avocați lipsea, ședința a fost amînată pentru joi.


După ce la ședința de data trecută presa nu a putut filma nici la deschidere, nici la pronunțare, ieri magistrații le-au spus mascaților să le dea  jurnaliștilor cinci minute pentru a vorbi cu Vlad Filat. Aceștia, însă, i-au obligat să iasă din sala de judecată. 


Deși au zis că îi vor chema ulterior, acest lucru nu s-a întîmplat. Vlad Filat a fost imediat urcat în mașină și escortat la penitenciar. Responsabilii de la administrația penitenciarelor au spus că fostul premier nu ar vrea să discute cu jurnaliștii. Avocații lui Filat, însa, neagă acest lucru.


Dosarul în care Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari a ajuns în judecată acum cîteva luni. Fostul premier se află deja de peste 3 ani în detenție, fiind condamnat la 9 ani de pușcărie pentru trafic de influență și corupere pasivă. 


Ilan Șor, cel care l-a denunțat, recunoscînd că i-a dat mită 250 de milioane de dolari, de asemenea a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. El, însă, se va află în libertate pînă se va pronunța Curtea de Apel Cahul, acolo unde ședințele se tot amînă.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load