TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O nouă demisie la procuratură

O nouă demisie la procuratură

Încă un procuror anticorupţie pleacă din sistem. Roman Statnîi, cel care a gestionat în ultimele luni dosarul penal în care este vizat fostul judecător Oleg Sternioală, anchetat pentru spălare de bani, şi-a depus cererea de demisie.

Informaţia a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Maria Vieru, care a comunicat că procurorul general a acceptat raportul lui Statnîi şi urmează să semneze ordinul de eliberare a procurorului din sistem.


Contactat anterior pentru a afla care este motivul pentru care a decis să plece din sistem, Roman Statnîi a declarat scurt: „Nu comentez”.

Anterior, portalul deschide.md a scris că patru acuzatori de stat din cadrul Procuraturii Anticorupţie ar fi fost somaţi să-şi dea demisia, iar printre aceştia se număra şi Roman Statnîi. Contactat atunci de ZdG, procurorul a menţionat că „pentru prima dată aude” de o asemenea somaţie.

În ultima perioadă, mai mulţi procurori anticorupţie au plecat din sistem. Este vorba despre fostul interimar al PCCOCS, care a gestionat anterior mai multe dosare de rezonanţă, Dorin Compan, dar şi procurorul Lilian Rudei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load