O nouă construcţie în sectorul Rîşcani – alţi oameni revoltaţi (VIDEO)

O nouă construcţie în sectorul Rîşcani – alţi oameni revoltaţi (VIDEO)

O nouă construcţie îi nemulţumeşte pe mai mulţi locuitori de pe bulevarul Moscovei 2 din sectorul Rîşcani al capitalei, relatează Noi.md.


Oamenii se plîng că, pe lîngă faptul că de aproape o lună nu mai ştiu ce înseamnă linişte, compania care a început lucrările chiar sub geamurile lor comite o grămadă de ilegalităţi. Locuitorii din preajmă, dar şi reprezentanţii unei bănci din imediata apropiere spun că lucrările au început fără ca aceştia să fie înştiinţaţi. 


„Construiesc fără acceptul oamenilor care locuiesc în preajmă, precum și al lucrătorilor băncii din apropiere. Compania a fost dată în judecată, dar chiar și așa lucrările continuă. Nici măcar pentru instalarea gardului nu au primit permisiune. Credem că au o înțelegere cu cineva, dacă lucrează așa liniștiți. Pe lîngă faptul că ei lucrează fără permisiunea locuitorilor din zonă, construcția se lărgește mult, va îngusta trotuarul pe care lumea se plimbă. Se vehiculează că aici va fi construtiă o clădire cu 2-3 etaje, dar noi nu știm cu adevărat cîte vor fi”, a spus revoltat  Alexandru Popa.


Disperaţi, oamenii au cerut ajutorul poliţiştilor, care, potrivit lor, vin doar să inspecteze zona şi să-i asigure că vor lua măsuri, însă fără a le soluţiona problema în întregime. Totodată, locuitorii din preajmă spun că zgomotul produs de utilajele cu care se lucrează pe şantier îi bagă în sperieţi, iar faptul că în orice moment casa le-ar putea fi avariată îi îngrijorează şi mai mult.


„Odată cu această construcție, au creat o mulțime de probleme. Au îngrădit accesul oamenilor pe trotuar și doar după ce ne-am adresat la poliție s-au luat măsuri. Au tăiat copacii în zi de sîmbătă, fără ca reprezentanții de la Spații Verzi să fie prezenți al fața locului. Lucrările au început cu aproximativ jumătate de lună în urmă, nefiind instalat niciun panou informativ în preajmă. Poliția vine, ascultă locuitorii din preajmă, ascultă muncitorii, spun că vor întreprinde măsuri și, după plecarea lor, lucrările de construcție sînt reluate”, ne-a comunicat Alexandru Gonienco.


„Cînd le-am cerut reprezentanților companiei de construcție să ne prezinte actele care le permit să facă aceste lucrări, ei ne-au spus că acestea sînt la Primărie. Eu cred că ar trebui să aibă cel puțin copiile ca să le demonstreze oamenilor că au autorizație. Oamenii din casa noastră se plîng că zgomotul puternic produs de utilajele lor le sperie copiii, animalele și toți se tem pentru siguranța lor, avînd în vedere că casa a fost cîndva avariată”, a declarat Serghei Afanasiev, un alt locuitor al casei.


De menţionat că, deşi lucrările de construcţie au început cu jumătate de lună în urmă, abia astăzi a fost instalat un panou informativ în zonă. Totodată, reprezentanţii unei bănci din apropiere au declarat pentru Noi.md că au dat în judecată firma de construcţii, pe motiv că încalcă dreptul angajaţilor de a lucra în linişte.


Amintim că, acum o săptămînă, Noi.md a relatat despre o altă construcţie ilegală, tot în sectorul Rîşcani al Capitalei. Locuitorii de pe bulevardul Moscovei 15/3 şi 17/1 se plîngeau că beneficiarii lotului de pămînt pe care va răsări un centru commercial, acţionează ilegal şi asta pentru că autorizaţia de construcţie ar fi expirat cu mult timp înaintea începerii lucrărilor.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load