COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O navă abandonată de patru ani pe Nistru va fi evacuată

O navă abandonată de patru ani pe Nistru va fi evacuată

Reprezentanții mai multor minister s-au reunit într-o ședință comună pe subiectul navei de pasageri Wolf abandonată pe rîul Nistru în anul 2016, în regiunea localității Olănești.

Specialiștii au observat la fața locului că nava se află într-o stare deplorabilă și reprezintă un pericol atît pentru mediu, navigabilitate, cît și pentru siguranța cetățenilor din regiune.

Oficialii au convenit să inițieze discuții cu proprietarul vasului, care se află în Ucraina, precum și să stabilească un plan de acțiuni ce va realizat de comun acord cu proprietarul, în vederea evacuării acesteia din zonă.


Secretarul de Stat Maxim Popov a precizat că Agenția de Mediu împreună cu Inspectoratul pentru Protecția Mediului vor preleva probe pentru a stabili impactul navei abandonate asupra mediului și vor stabili inclusiv prejudiciul.

Ulterior, în baza concluziilor, urmează să aibă loc întrevederea cu proprietarul.

Potrivit MADRM, Nava de pasageri Wolf a obținut certificat de navigație sub pavilionul de stat al Republicii Moldova, în anul 2007, iar după o perioadă de circa 10 ani vasul a fost abandonat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load