COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O misiune umanitară din Sankt Petersburg vine în Moldova

O misiune umanitară din Sankt Petersburg vine în Moldova

În perioada 18-20 septembrie, va avea loc misiunea culturală și umanitară a Sankt Petersburg în Republica Moldova. Delegația va fi condusă de consilierul guvernatorului din Sankt Petersburg, Serghei Movcean, transmite Noi.md.

Din delegație vor face parte reprezentanți ai organelor executive ale puterii de stat din Sankt Petersburg, ai instituțiilor medicale, de învățămînt general și superior, scriitori, artiști și reprezentanți ai Federației sportive de Box din Sankt Petersburg.

În cadrul vizitei, sînt planificate întîlniri ale delegației din Sankt Petersburg cu președintele Moldovei, Igor Dodon, bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, precum și cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. De asemenea, delegația va participa la lucrările Forumului Economic moldo-rus.


În plus, în cadrul misiunii, medicii din Sankt Petersburg vor organiza master-class-uri pentru colegii din instituțiile medicale din Moldova și vor organiza consultări pentru populația Republicii Moldova.

Reprezentanții Federației sportive de Box din Sankt Petersburg vor oferi lecții pentru elevii școlilor sportive din Republica Moldova. Vor avea loc trening-uri pentru discursuri scenice și mișcări scenice pentru trupa Teatrului dramatic rus A.P. Cehov din Chișinău. Vor fi desfășurate prelegeri și lecții deschise de limbă rusă. Va fi prezentat un spectacol al teatrului de păpuși din Sankt Petersburg și un concert al unuia dintre cele mai mari colective de creație din Sankt Petersburg.

Scriitori din Sankt Petersburg, Vladimir Șpakov și Galina Iliuhina, vor organiza întîlniri cu cititorii la biblioteca din Chișinău, unde vor prezenta proza și poezia autorii contemporani din Petersburg, inclusiv lucrări despre Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945, precum și literatură pentru copii. Este planificată discutarea problemelor cu care se confruntă dramaturgia modernă și interacțiunea dramaturgilor cu teatrele din Sankt Petersburg, Rusia și cu cele de peste hotare.

De asemenea, scriitorii din Sankt Petersburg vor vorbi despre Festivalul literar internațional „Podurile din Petersburg” și despre Concursul internațional de poezie N. S. Gumileova „Tramvaiul pierdut”, precum și despre alte festivaluri literare din Rusia și de peste hotare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load